Дојчиновић: Протести нису рјешење

Срна
Дојчиновић: Протести нису рјешење

БАЊАЛУКА - протести нису рјешење за проблеме пољопривредних произвођача, него преговориПредсједник Удружења воћара Републике Српске Драгоја Дојчиновић сматра да .

Дојчиновић је истакао да прво треба исцрпити све могућности за проналажење договора и компромиса.

Он је оцијенио да протести појединих удружења пољопривредника из Семберије нису били потребни, те подсјетио да су чланови Савеза удружења пољопривредних произвођача Српске одржали састанак са представницима Владе Српске, те да су успјели да постигну договор.

“То знају и произвођачи из Семберије, али вјероватно им то није довољно. Не желе да буду дио Савеза, него да ђелују сами, а када нису у Савезу онда не иду са нама на те састанке”, рекао је Дојчиновић Срни.

Он је поновио да Савез неће подржати протесте, те да ће ићи у преговоре колико год пута требало, како би се нашао компромис.

Дојчиновић, који је и предсједник Управног одбора Савеза, истакао је да, када су у питању порези, нису задовољни, али да преговори са надлежним институцијама и даље трају.

“Разговарали смо са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Савом Минићем, министром финансија Зором Видовић и премијером Републике Српске Радованом Вишковићем и изнијели смо своје закључке и дали предлоге”, рекао је Дојчиновић.

Он је изразио увјерење да ће институције Српске испоштовати и испунити обећања, те да ће имати слуха за проблеме пољопривредних произвођача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана