Дојава о 17 бомби у УКЦ-у Српске, у току евакуација пацијената

Н.Т.
Дојава о 17 бомби у УКЦ-у Српске, у току евакуација пацијената

БАЊАЛУКА - У Универзитетски-клинички центар (УКЦ) Републике Српске у Бањалуци стигла је дојава о постављеним бомбама и у току је евакуација пацијената.

У Полицијској управи Бањалука потврдили су да им је шеф обезбјеђења УКЦ-а Српске пријавио да су добили пријетећи мејл да је у згради постављена бомба и да ће бити активирана.

- Полиција је одмах изашла на терен и предузела све мјере и радње у складу са упутствима  о поступању у оваквим случајевима. Започет је контрадиверзиони преглед. Покретни пацијенти су евакуисани, као и особље. Пацијенти  чији живот зависи од апарата нису евакуисани, али су те просторије прве прегледане - рекла је портпарол ПУ Бањалука Милана Стојановић и додала да ће више информација бити познато касније пон окончању прегледа.

Дојавa да се УКЦ-у налази и „17 експлозивних направа, темпираних  да експлодирају у току поподнева данашњег“ стигла је и на један од мејлова „Гласа Српске“.

-Темпирана бомба, која може да усмрти више десетина људи, и детонација је планирана за данас – наводи се у мејлу написаном на  такозваној ошишаној ћирилици и пуном правописних грешака, послатом са адресе [email protected].

У Универзитетском клиничком центру РС су потврдили да је дојава о постављеној бомби стигла на више адреса једне Клинике у УКЦ  данас око 16 часова.

- У складу са протоколима које налажу овакве ситуације, обавијештен је МУП Републике Српске и предузете су све неопходне радње и мјере, а надлежне службе претражују просторе болнице. Запослене у УКЦ Републике Српске, наше пацијенте и њихове породице увјеравамо да су подузете све потребне активности како би се осигурала безбиједност.  МУП-у  Српске се захваљујемо на правовременом реаговању и професионалности. Осуђујемо што су здравствене установе, медицински радници и најосјетљивија категорија грађана постали мета оваквих радњи које изазивају осјећаје неисигурности и страха  -наводи се у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана