Договорен састанак, плин и даље заврнут

Кликс
Договорен састанак, плин и даље заврнут

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Директор "Сарајево-гаса Источно Сарајево" Недељко Елек изјавио је за Кликс да је испорука гаса према Федерацији БиХ и даље прекинута упркос саопштењу ресорног федералног министра Ведрана Лакића који је изјавио да је постигао договор са колегом из Српске Петром Ђокићем.

"Мене је министар (Петар Ђокић, оп.а.) контактирао и рекао да ће састанак бити иза 19 сати вечерас и сходно томе очекивања су да ће проблем бити ријешен. Не можемо пустити гас док не буде састанак", казао је Елек.

Каже да се министри нису договорили ништа осим састанка на којем би требао присуствовати и в.д. директора "Енергоинвеста" Мирза Устамујић.

"Ми смо ту, видјећемо се вечерас па ћемо онда надам се да то и ријешимо. Мене је министар Ђокић информисао да министар Лакић има добру вољу. Ја га познајем као изузетно коректног човјека, али мислим да је погрешно информисан и да није ишчитао одлуку Регулаторне комисије. Јасно је у одлуци потврђена цијена гаса тако да не знам шта је проблем у томе", додао је Елек.

Истакао је поново да се в.д. директора Енергоинвеста Мирза Устамујић никада није јавио за сатанак, али ако постоји обострана жеља да се проблем ријеши, биће ријешен.

Федерални министар: Причао сам са Ђокићем, Сарајево одмах добија гас

Кантон Сарајево од данас не добија плин!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана