Доган: Поднијећу оставку на министарску функцију

Срна
Доган: Поднијећу оставку на министарску функцију

БИЈЕЉИНА- Новименовани министар за породицу, омладину и спорт у Влади Републике Српске Дадо Доган изјавио је Срни да ће поднијети оставку на ову функцију, након што је то затражио предсједник Републике Српске Милорад Додик.

"Као моралан човјек и као члан Социјалистичке партије /СП/ не желим ни на који начин наносити штету нити желим да се моје име злоупотребљава у јавности. Предсједнику Владе /Радовану Вишковићу/ ћу поднијети оставку на изабрану дужност након што у формалном смислу буде утврђен избор Владе", рекао је Доган.

Он је истакао да је 2012. године имао саобраћајну незгоду у којој је као сувозач смртно страдао његов друг из дјетињства и да је за то дјело, за које је рекао да је настало из нехата, кривично одговарао у складу са прописима Републике Српске.

"И данас одговарам пред својом савјешћу и носим неизбрисив ожиљак тог чина. Породица мог друга који је настрадао ме никада није теретила и данас смо остали у изузетно пријатељским односима. Подржавају ме и разумију, а за мене је то у овом тренутку најважније", рекао је Доган.

Он је истакао да није имао намјеру да створи било какву нелагоду предсједнику СП Петру Ђокићу и додао да о овом питању никада нису ни разговарали.

"Своју каријеру сам градио одговорним и савјесним учењем и радом и тако ћу наставити да живим и радим у будућности. О томе каква сам особа у погледу мојих моралних вриједности могу посвједочити сви они са којима сам до сада радио и живио. Од свих њих и јуче и данас имам неизмјерну подршку и то ми је веома драгоцјено у овом тренутку", рекао је Доган.

Доган је као кандидат СП јуче на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске изабран за министра породице, омладине и спорта Српске.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик затражио је данас од предсједника Владе Радована Вишковића да хитно разријеши новименованог министра за породицу, омладину и спорт Даду Догана или да Доган поднесе оставку.

Додик је у допису упућеном Вишковићу навео да је приликом предлагања министра за породицу, омладину и спорт од Социјалистичке партије дошло до грубе грешке, те да у складу са законом и процедурама хитно тражи реаговање премијера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана