Додик:Подршка Орбановој посјети Москви и Кијеву

Срна
Додик:Подршка Орбановој посјети Москви и Кијеву

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да подржава посјету предсједника Владе Мађарске Виктора Орбана Москви и Кијеву и његове истинске напоре и искрене намјере, који имају само један циљ, а то је прекид сукоба и отпочињање преговора с циљем постизања мира.

Додик је навео да је Орбан и овим потезом доказао да је један од ријетких политичара у свијету којег је могуће назвати државником, и то у правом смислу те ријечи, коме су мир, дијалог, напредак и развој приоритет.

-Сви они који ових дана критикују премијера Орбана због ових сусрета, само показују своју лошу страну, да су за наставак сукоба, наоружавање, док су дубоко ушанчени у „ратним рововима“. Такви не могу бити људи мира и не могу бити преговарачи за постизање мира, за разлику од мађарског премијера - написао је Додик на друштвеној мрежи “Икс”.

Према његовим ријечима, они су увијек спремни да критикују сваки потез који је усмјерен на постизање мира и отпочињање преговора, док “заборављају” или намјерно прешућују да је Орбан за два дана посјетио и Кијев и Москву, а све с истом жељом - прекид сукоба.

-Ниједан мир на свијету није могуће преговарати без дијалога са обје стране, на чему је Орбан и радио, чиме је ко зна који пут показао своју величину и искрену жељу за миром у свијету -нагласио је Додик.
Орбан је у посљедњих неколико дана посјетио Кијев и Москву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана