Горан Бубић, адвокат Милорада Додика: Суду БиХ шаљемо нова два захтјева

ГС
Горан Бубић, адвокат Милорада Додика: Суду БиХ шаљемо нова два захтјева

БАЊАЛУКА - Адвокат предсједника Републике Српске Милорада Додика Горан Бубић рекао је да ће одбрана у законском року поднијети приговоре на потврђену оптужницу Тужилаштва БиХ против Додика.

Бубић је за “Аваз” открио да ће одбрана предсједника Српске Суду БиХ упутити нова два захтјева, тачније укупно три уз приговоре на оптужницу.

-Нећемо  журити с приговорима. Нема разлога да журимо. Прочитао сам оптужницу и све ми је јасно. Она је тек јуче уручена и сада се требамо наћи, Додик и ја, да то све анализирамо у законском року - каже Бубић.

Додао је да ће имати неке захтјеве мимо претходних приговора, гдје ће моћи да истестирају очекује ли их поштено суђење или не.

Бубић каже да о тим захтјевима за сада не може говорити, али да ће се све убрзо знати.

 - За сада не могу говорити. Моћи ћу тек када их предамо Суду. Значи када буде за Суд, бит ће и за јавност. То су два одвојена захтјева по различитим темама и предметима - каже Бубић.

Он је на питање да ли ће одбрана тражити пренос надлежности поступка са Суда БиХ у Бањалуку, што је Додик раније говорио, рекао а се „све  може десити што имамо у Закону о кривичном поступку“.

-Али за сада не можемо говорити о томе. То је једна од ствари. То може четврта опција, уз приговоре и два захтјева која ускоро шаљемо - тврди Бубић.

Тужилаштво је Додика и в. д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића оптужло због „незвршавања одлука високог представника“.

Тужилаштво БиХ предложило је у оптужници да Милораду Додику буде изречена мјера забране обављања функције предсједника Републике и забрана обављања било које јавне функције у складу са одредбама Кривичног закона БиХ.

У тексту оптужнице Тужилаштво БиХ предлаже за Додика престанак обављања функције предсједника Републике Српске, а за вршиоца дужности директора "Службеног гласника Српске" Милоша Лукића престанак обављања функције директора "Службеног гласника Спрске" у трајању од 10 година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана