Додиков адвокат очекује избор пристрасног судије

Н. Т.
Додиков адвокат очекује избор пристрасног судије

САРАЈЕВО – Одбрана Предсједника Републике Српске Милорада Додика претпоставља да би судија у овом случају могао да буде Горан Радeвић који би, сматрају, због своје историје могао бити пристрасан.

Додиков адвокат Горан Бубић каже да судија још није званично изабран, али он сматра да би та улога могла да припадне поменутом судији.

- Претпостављамо да постоји могућност да ће ЦМС систем "да изабере" тог судију. Он је највише рангирани официр Србин у Армији БиХ послије Дивјака. Имао је чин мајора и провео читав рат у Армији БиХ. Тако да због његове историје цијенимо  да ће он бити пристрасан - рекао је Бубић.

Додао је да је раније дневни лист Аваз, који има свог инсајдера,  изјавио како ће судија бити објективно додијељен путем ЦМС система суда што све указује на неке ствари.

- Испада да  системом не управљају људи и да ће ето тако да се одреди судија без знања мимо кога. Зато сам раније изјавио да ће "шнита хљеба пасти на намазану страну" и тако ће бити одређен судија. Претпостављамо да ће Радевић бити изабран да би се формално задовољила национална структура, а очекивати је да он буде пристрасан - казао је адвокат Горан Бубић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је на рочишту у Суду БиХ да не разумије оптужницу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана