Додик:Кривичне пријаве ако ЦИК сутра не објави утврђене резултате

Ведрана Кулага Симић
Додик:Кривичне пријаве ако ЦИК сутра не објави утврђене резултате

БАЊАЛУКА - Кандидат СНСД-а предсједника Републике Српске Милорад Додик, који је и лидер ове странке, најавио је данас да ће против сваког члана Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ бити поднесене озбиљне кривичне пријаве уколико сутра не буду објављени утврђени резултати гласања за предсједника Српске.

-Сутра, не буде ли резултата како закон налаже, ми ћемо устати са озбиљним кривичним пријавама подиначно за сваког члана ЦИК-а - рекао је Додик на конференцији за новинаре.
Он је истакао да су чланови ЦИК-а одметнута група која нема одговорности према народу него има одговорности према спекулацијама.
-У том погледу ћемо водити наше политике - рекао је Додик.
Додик тврди да је неупитна његова побједа у трци за предсједника Српске.

- СНСД је избор народа - рекао је Додик и нагласио да ће и они имати жалбе због неправилног бројања гласања.

ЦИК, сматра Додик, бјежи од објаве изборних резултата.

- Поновно бројање потврђује прелиминарне податке - рекао је Додик и поручио да ће радити на враћању надлежности Српске када је ријеч о спровођењу избора за републичке нивое власти.

Тврди да је „муслимански фактор“ нашао партнере у опозицији у Српској с циљем дестабилизације Републике Српске.

У име владајуће коалиције у Српској, позвао је народ да се придружи скупу кога организују у Бањалуци, у уторак, 25. октобра у 18 часова, у Парку Младен Стојановић.

– Да покажемо нашу способност да се боримо за слободне изборе у Српској. Ако то доведу у питање, онда Српска нема право на слободу избора, а то повлачи право на постојање – поручио је Додик.

Рекао је да на скупу власти у Бањалуци очекује бар 25.000 људи, а не „параду и шараду“.

– Прошетаће до Трга Крајине. Имаће свако прилику да види њихове и наше бројеве. Нећу да учествујем у подјелама у Српској. Има људи у СДС-у, па чак и у ПДП-у са којима се састајем, који се не слажу са њиховим званичним политикама. Не желим ништа да кажем о противкандидатима, а  имао бих шта да кажем. Без обзора на оспоравање ЦИК као законитог органа, сутра ћемо сачекати прелиминарне резултате. Митинг смо организовали управо јер има информација да они сутра неће саопштити резултате – каже Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана