Додик - Зуроф: Холокауст никада не смије бити заборављен, као ни геноцид над Србима у 20. вијеку

Срна
Додик - Зуроф: Холокауст никада не смије бити заборављен, као ни геноцид над Србима у 20. вијеку

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик нагласио је да је Холокауст и страдање Јевреја у Другом свјетском рату један од најмрачнијих људских и цивилизацијских догађаја који никада не смије бити заборављен, као ни геноцид почињен над српским народом током 20. вијека.

Додик је данас у Бањалуци разговарао директором Центра "Симон Визентал" из Јерусалима са Ефраимом Зурофом, те истакао да је његовање културе сјећања на страдања битно за чување националног идентитета и да је од велике важности што је Зуроф одржао предавање у Бањалуци.

Предсједник Српске нагласио је да је Зуроф искрени пријатељ српског народа и захвалио му на преданом раду и великом доприносу сагледавања историјских чињеница, саопштено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

У саопштењу се наводи да је током састанка предсједник Додик упознао Зурофа о томе да ће Република Српска и Србија градити два меморијална центра посвећена јасеновачким жртвама у Доњој Градини и Београду.

Данашњем састанку присуствовао је и министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Жељко Будимир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана