Додик: Закон о суду биће усвојен тек кад се нађу рјешења са којима је сагласна Српска

СРНА
Додик: Закон о суду биће усвојен тек кад се нађу рјешења са којима је сагласна Српска

БАЊАЛУКА - Закон о суду није усаглашен и биће усвојен тек када се у њему нађу рјешења с којима је сагласна српска страна, истакао је данас предсједник Републике Српске Милорад Додик. "Неко покушава да искористи европску причу и да на мала врата уведе неке нове надлежности апелационог суда.

То се неће десити", рекао је Додик. Он је истакао да ће се на нивоу БиХ поштовати закон и Суд БиХ ће примјењивати само оне законе које је усвојила Парламентарна скупштина БиХ у складу с Уставом БиХ.

"Дошло је вријеме да постанемо дио ЕУ и то ће бити потврда самосталности и суверености БиХ са свим европским тековинама које значе да ниједан појединац, лажан или прави, било чији представник, не може бити изнад парламента и доносити одлуке умјесто изабраних представника народа у БиХ", нагласио је Додик.

Он је нагласио да је Република Српска чврсто опредијељена за стварање амбијента у коме је недопустиво страно уплитање, а договор основа свега, што показују и сви усвојени закони, који не би могли заживјети без одобрења Српске.

"За нас је најважније да је Српска у својим оквирима задржала потпуну самосталност.

Договорена рјешења су покварила планове арогантним и лажљивим типовима попут Шмита и Марфија и показала да се договор може постићи", написао је Додик на мрежи "Икс".

Он је навео да су сви политички представници у БиХ преузели обавезу да заједно испуне оно што се тражи од домаћих политичара на путу ка ЕУ, а то укључује доношење одлука које су усаглашене и потврђене од свих учесника на начин на који су пристали и кроз тијела која су формирана за то.

"Свако одступање од тога је покушај рушења договорених рјешења. БиХ је од постанка заробљена и потпуно нефункционална. Представници Бошњака су годинама радије разговарали с представницима међународне заједнице, очекујући да ће они доносити рјешења и радити њихов посао, умјесто да разговарају са нама", закључио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана