Додик: За Српску је Мађарска велика и важна земља

ГС
Додик: За Српску је Мађарска велика и важна земља

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку предсједнику Владе Мађарске Виктору Орбану поводом мађарског предсједавања Савјетом Европске уније.

"Након успјешног мађарског предсједавања Савјетом Европске уније у другој половини 2011. године, Мађарска данас преузима предсједавање у свом другом мандату у овом важном европском тијелу, и на томе Вам од срца честитам у своје име, као и име институција и грађана Републике Српске.  Ваш мото предсједавања, 'Учинимо Европу поново великом!', у складу је са амбициозним планом предсједавања, као и са жељом Мађарске да допринесе у изналажењу пријеко потребних одговора и корака у циљу превазилажења изазова са којима се Европа у цјелини суочава данас“, рекао је Додик, а преноси АТВ.

Истакао је да је да за Републику Српску Мађарска већ велика и важна земља.

"И чврсто вјерујемо да ће уз Ваше лидерство, то поново постати и Европска унија. Изражавам наду да ћемо ускоро сусрести и на неком од догађаја предвиђених мађарским планом предсједавања, а који се односе на Западни Балкан. Уз најљепше жеље за успјех новог мађарског предсједавања Савјетом Европске уније, срдачно Вас поздрављам“, наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана