Додик: За смиривање политичких страсти Блинкен да врати кући Марфија

Срна
Додик: За смиривање политичких страсти Блинкен да врати кући Марфија

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да би све што би амерички државни секретар Ентони Блинкен могао да уради, а што би помогло смиривању политичких страсти у БиХ, да америчког амбасадора Мајкла Марфија из Сарајева врати кући.

Додик је навео да не вјерује да је Блинкен писао твит у којем га критикује због потписивања Указа о проглашењу Закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске, нити да га је читао по објави.

Он је додао да исто тако не вјерује да Блинкен зна детаље о Дејтонском мировном споразуму и његовом Анексу четири - Уставу БиХ.

-Рукопис нам је познат, лоше намјере правог писца такође. Све што би секретар Блинкен могао да уради, а заиста би помогло смиривању политичких страсти у БиХ, је да америчког амбасадора из Сарајева врати кући - написао је Додик на "Твитеру".

Блинкен је на "Твитеру" написао да се Додиковим потписивањем закона којим се одбијају овлаштења високог представника крши Устав БиХ и поткопава Дејтонски споразум, те додао да САД подржавају Канцеларију високог представника у БиХ и њен суверенитет, територијални интегритет и мултиетнички карактер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана