Додик: За Ленда сам политички гигант да бих га коментарисао

Танјуг
Додик: За Ленда сам политички гигант да бих га коментарисао

Предсjедник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да ће ставити тачку на европски пут БиХ уколико Кристијан Шмит покуша да се умijеша у измене Изборног закона, те да у том случају Српска донijети свој Изборни закон и спроводити изборе.

"Иначе су они нама отели надлежности око избора, према Дејтону БиХ може да спроводи изборе за чланове Предсjедништва и Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, а све остало треба да спроводи Република Српска", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је навео да је надлежност Српске према Дејтонском споразуму да спроводи изборе за предсjедника Републике и потпредсjеднике, Народну скупштину Републике Српске и Дом народа парламента БиХ.

"И то ће и урадити, али желимо да покушамо да дамо шансу договору јер нисмо наивни и глупи. Ако ништавило које се зове Шмит уз асистенцију још већег ништавила који се зове амерички амбасадор Мајкл Марфи наметне било шта око имовине исту ноћ ћемо донети одлуку о независности Републике Српске", навео је Додик.

Када је реч о наводима потпредсjедника Федерације БиХ Рефика Ленде да би могао "отворити питање назива Република Српска", Додик је рекао да је за Ленда политички гигант да би га коментарисао, те да је ту идеју чуо прijе 20 година у Стејт департменту.

Прочитајте и:

Име Српске и даље „трн у оку“

Мазалица за "Глас": Само сарајевска котлина мисли да ће дизањем пет руку одузети Српској име

Како је настало име Република Српска

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана