Додик: За 10 година ниједна земља са Балкана није се снажно приближила ЕУ

Срна
Додик: За 10 година ниједна земља са Балкана није се снажно приближила ЕУ

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се ниједна земља са Балкана није снажно приближила ЕУ за десет година Берлинског процеса, нити има изгледа да се то деси у наредних пет година.

Додик је истакао да се покушава нешто да гура, али није сигуран да се нешто осјетило за десет година.

Он је навео да се сада све своди на причу о томе да БиХ дозволи да се улази са самопроглашеног Косова са личним картама, напоменувши да БиХ није признала Косово и Метохију и да не може да на бази тога прихвати никакву врсту приче осим званичних односа са Србијом.

-Они који желе да долазе овдје могу да то чине путем докумената које издаје Србија и то није никакав проблем. Међутим, видјели смо да од Берлинског процеса постоје неки притисци те врсте које је немогуће ријешити све до тренутка док БиХ не призна Косово и Метохију, ако га икада признам - рекао је Додик за РТРС.

У Берлину ће данас бити одржан Самит Берлинског процеса, на којем ће учествовати представници земаља западног Балкана и ЕУ. Најављено је учешће премијера Србије Милоша Вучевића и предсједавајуће Савјета министара Борјане Кришто.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана