Додик: Вучић никада неће дозволити да било ко и због било чега угрози Србију

Танјуг
Додик: Вучић никада неће дозволити да било ко и због било чега угрози Србију

БАЊАЛУКА - Предсједник Србије Александар Вучић никада неће дозволити да било ко и због било чега угрози Србију, њене грађане, а поготово не њихово здравље, али ће, као сваки визионар, учинити све да се Србија развија и иде укорак са свијетом, поручио је данас предсједник Републике Српске Милорад Додик.

-Све што руководство Србије ради усмјерено је ка напретку и просперитету државе и заштити интереса српског народа и свих грађана. Здравље нације приоритет је предсједника Александра Вучића, што је доказао током пандемије. Ниједна злурада изјава не може умањити ту чињеницу - написао је Додик на платформи Икс. Када је, додао је, пред крај 19. вијека кренула изградња жељезнице у Србији, дешавали су се протести, а највећи отпор након Другог свјетског рата у Србији изражаван је против изградње путева. Тако и данас, каже Додик, појединци протестују против експлоатације литијума.

-Одлучност руководства Србије да се овом послу приступи само уз највише гаранције да ће он бити реализован по најстрожим еколошким критеријумима, свједочи о посвећености заштити интереса и државе и грађана - навео је предсједник Републике Српске.

Истиче да јасна порука да је експлоатација могућа тек када све студије и анализе покажу безбједност по околину, говори о одговорном приступу.

-Србија је Европа и Александар Вучић никада неће дозволити да је било ко другачије третира и у економском и у еколошком погледу -поручио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана