Додик: Вечерас састанак са партнерима на нивоу БиХ

Срна
Foto: Кликс

БАЊАЛУКА - Вечерас у Парламентарној скупштини БиХ у Сарајеву заказан је састанак странака партнера на нивоу БиХ, те упозорио да неће бити могуће кретати се даље уколико се не испоштују ранији договори, изјавио је предсједник СНСД-а Милорад Додик

Додик је оцијенио да су досадашња искуства била трагична када је ријеч о договору, јер су странци разбијали све оно што усагласе домаћи политички представници.

“Оно што смо раније договорили није ништа испуњено. Од Уставног суда до много чега другог. Мислим да се није могуће кретати и даље уколико се не испоштују ранији договори. Не може се прогласити јересом оно што је наш интерес. Наш интерес је да судије Уставног суда БиХ не буду странци”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је додао да то подразумијева и да се лажном високом представнику Кристијану Шмиту не даје снага.

“Уколико неко мисли да је то јуришање на вјетрењаче, то је њихов проблем. Разговараћемо о свему томе. Мислим да је БиХ у озбиљном проблему. Имате корупционашке криминалне процесе у Федерацији БиХ у које су укључени највиши функционери. Ми овдје држимо стабилном Републику Српску”, истакао је Додик.

Додик је истакао да то подразумијева да је Република Српска прошлу годину завршила са 16 милијарди КМ, те да би ове године могао бити за три милијарде већи.

“Ми смо ове године отворили пет-шест фабрика које ће запослити пет хиљада радника. Ми ћемо тако наставити. Нама је БиХ оков и кавез у којем нам не дозвољавају да идемо даље. У том кавезу још увијек морамо да будемо”, истакао је Додик.

Он је навео да ће кроз разговоре покушати доћи до одговора на питања како даље и куда иде БиХ.

“Видјећемо шта је њихова идеја. Имају ли икакву идеју, осим тога да нанесу зло Републици Српскоји да не уважају хрватски народ са становишта конститутивности. То је једино што смо до сада добијали из Сарајева”, нагласио је Додик.

Он је поручио да, уколико дође до усвајања резолуције о Сребреници у УН којим су Бошњаци заобишли све процедуре, бити стављена тачка на било какве договоре.

“Радићемо док се то не деси”, истакао је Додик.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана