Додик упутио саучешће предсједнику Кине

Срна
Foto: Архива

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа предсједнику Народне Републике Кине Си Ђинпингу поводом страдања око 65 људи у земљотреса који је погодио ову земљу.

"С великим жаљењем и тугом примио сам вијест о земљотресу који је погодио Вашу земљу, а у којем је страдао велики број људи. У овим веома тешким тренуцима за Вас и цијелу земљу, искрено саосјећамо са породицама страдалих и пријатељским народом Кине", истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва изразио је увјерење да ће посљедице ове природне непогоде бити брзо саниране, али вјечно остаје тужна истина да су изгубљени људски животи који се никада не могу надокнадити.

"Увјерен сам да ће и у овој тешкој несрећи грађани Кине заједно са својим руководством нађу снагу и на најбољи начин превазићи њене посљедице. Ваша екселенцијо, молим Вас, да породицама погинулих пренесете изразе искреног саучешћа, а повријеђеним жеље за што бржи опоравак", навео је Додик у телеграму саучешћа.

У земљотресу који је јуче погодио кинеску провинцију Сичуан погинуло је 65 људи, док је њих око 250 повријеђено.

Потрес се догодио око поднева по локалном времену, а епцинтар је био у планинама у западном дијелу провинције. Подрхтавање се осјетило стотинама километара даље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана