Dодик: У „Српској кући“ биће представљени богата српска култура, историја и спорт

Срна
Dодик: У „Српској кући“ биће представљени богата српска култура, историја и спорт

ПАРИЗ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да ће посјетиоцима „Српске куће“ у Паризу бити представљена богата српска култура, историја, спортски успјеси и гастрономија.

 „У Паризу сам присуствовао свечаном отваранју жСрпске кућеж у оквиру Олимпијских игара са предсједником Србије Александром Вучићем и министром за сполјну трговину Француске Френком Ристером“, написао је Додик на друштвеној мрежи „Икс“.

Додик изјавио је данас у Паризу да је јака и снажна Србија интерес Републике Српске, али да, нажалост, има и оних којима то смета, како у региону, тако и на Западу.

Додик је нагласио да је Србија по свим елементима учинила несумнјив напредак који се цијени у иностарнству, али да има и оних којима је то сметнја јер знају да успјешна Србија на унутрашнјем плану дисквалификује опозицију.

„Република Српска жели успјех Србије, а знамо да сви око нас желе неуспјешну Србију јер је лак плијен. Зато имамо оркестриране нападе који долазе и из Сарајева, Приштине, Загреба, Подгорице и неких других мјеста“, рекао је Додик на заједничкој конференцији за новинаре са предсједником Србије Александром Вучићем у Паризу.

Додик је оцијенио да у тој кохезији са опозицијама у Српској и Србији праве такав амбијент да би обезвриједили све оно добро што је учинјено.

„Није то случајно. Не вјерујем у теорије завјере, вјерујем у завјере. Сматрам да многима на Западу не одговара снага Србије, а она се данас исклјучиво мјери једним именом и презименом - Александар Вучић“, нагласио је Додик.

Он је навео да из личног искуства зна колико је тешко представлјати републику у условима сталне конфронтације са желјама странаца, поготово са Запада, када испоручују готово немогуће захтјеве и очекују да се нешто уради што је против народа.

„То доживлјавамо и он и ја и народна подршка је ту најважнија“, поручио је Додик.

Предсједник Републике Српске је захвалио Вучићу на прилици да данас присуствује отваранју „Српске куће“ у Паризу, чиме се доказује укупни напредак Србије.

„Снага Србије омогућава да се на овакав начин презентује све оно што јесте Србија“, рекао је Додик.

Он је додао да је импозантно и учешће бројних спортиста из Србије на Олимпијским играма, а међу којима су многи и из Републике Српске.

„То је наш понос, оно због чега смо овдје и због чега ћемо славити и бити заједно“, поручио је Додик и навео да ће сутра присуствовати кошаркашкој утакмици између Србије и САД.

Он је спортистима пожелио успјех и навео да ће Република Српска навијати за репрезентацију Србије и прославити сваки успјех српске репрезентације.

„Желим свим спортистима успјех. И оне који не остваре евентуално жељени резултат подржаћемо их у свему“, закључио је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана