Додик: У Сребреници ћемо предложити мирни разлаз

Срна
Foto: Аваз.ба

БАЊАЛУКА - Одлуком о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН потписан је крај БиХ и најавио да ће сутра са сједнице Владе Српске у Сребреници бити предложен федералној страни мирни разлаз, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

“Да ли ће то све бити убрзано или у неко догледно вријеме то је ствар процеса. Ми бирамо мирни разлаз и то ћемо предложити сутра са сједнице Владе у Сребреници. Предложићемо федералној страни”, рекао је Додик.

Додик је истакао да су Република Српска и ФБиХ споразумне стране Дејтонског споразума, а тиме и Устав БиХ.

Он је навео да је у питању опсежна покварена интервенција међународне заједнице.

“Акценат је на све бацило функционисање заједничких институција које су, опет, они својим спонзорством итекако рушили инкогнито и радили на томе да предложе и обезбиједе подршку Њемачкој. У том погледу не обавјештавају органе БиХ. Органи БиХ, које они тако форсирају да функционишу, нису донијели никакву одлуку”, навео је Додик за РТРС.

Предсједник Српске рекао је да је очигледан примјер гдје је, како каже, један амбасадор при УН подржан од муслиманског члана Предсједништва БиХ.

“Све је то срамно и то знају веома добро Американци, Британци, Нијемци и сви остали који се овдје мијешају, вјероватно калкулишући да је то потребно да се уради јер ће Срби неколико дана галамити, а онда ће нестати”, закључио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана