Додик: У Сарајеву и Мостару изграђени регионални центри УИО, а оспорава се само Бањалука

Срна
Додик: У Сарајеву и Мостару изграђени регионални центри УИО, а оспорава се само Бањалука

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су и у Мостару и у Сарајеву изграђени и исплаћени регионални центри Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ, а да се оспорава само Бањалука, иако је још прије око 10 година са СДА договорена изградња централе УИО у Бањалуци.

Додик је појаснио да је прије око 10 година са СДА и лидером те странке Бакиром Изетбеговићем договорено да се за потребе УИО праве регионални центри у Мостару и Сарајеву, а да се у Бањалуци прави централа УИО и регионални центар, за шта је тада одобрено 56 милиона КМ.

"Дио тог новца, 20 милиона КМ, они су потрошили за изградњу неког граничног прелаза и никад га нису вратили на ставку да се у Бањалуци то заврши. Кад је требало о томе одлучивати, онда су прихватили хајку коју је овдје направила опозиција", навео је Додик на Твитеру.

Он је истакао да СДА сада поново петља у вези с издвајањем средстава за куповину простора за УИО у Бањалуци, а у суштини "тројка" сада чисти њихове лажи. СДА, каже, напада "тројку", која покушава да то ријеши.

"Изетбеговић је једно говорио, слагао, а сада напада друге који рјешавају његове бљувотине", нагласио је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да је "СДА увела мафију у обавјештајни сектор која је требало да им, прије свега, служи за обрачун с Републиком Српском".

"Приликом формирања власти на нивоу БиХ било нам је важно да се тај притисак на Српску склони, а то је било могуће једино ако избаците СДА. То смо и урадили", рекао је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана