Додик: У Предсједништву сједи човјек који не представља никога у БиХ

Срна
Додик: У Предсједништву сједи човјек који не представља никога у БиХ

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је Дејтонски мировни споразум једина основа за одрживост БиХ, а европски пут једина тема о којој постоји консензус у БиХ.

Додик је навео да се 28 година након што је у Паризу потписан Дејтонски мировни споразум у Бриселу разговара о јединој теми о којој у БиХ постоји консензус, а то је европски пут.

"Највећи апсурд у свему томе што човјек који би требало да представља Предсједништво БиХ и износи усаглашене ставове не представља никога у БиХ, па ни Предсједништво у којем сједи захваљујући муслиманима", написао је Додик на платформи "Икс".

Додик је истакао да изјаве предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића уочи самита у Бриселу, а и његове досадашње изјаве, показују реалност да он тамо представља искључиво себе и онај нефункционални дио БиХ, политику која хоће другима да намеће рјешења и која нема упориште у Уставу и законима.

"Човјек дјелује као да не зна гдје је дошао и шта прича или, у најмању руку, као да је на неком митингу усред кампање. То је једно потпуно одсуство одговорности према свима у Српској и БиХ, политика која не води нигдје. Каже: жПримите нас, али молим вас да нас не примите јер нисмо заслужилиж. И шта даље причати о БиХ и европском путу", навео је Додик.

Предсједник Српске је додао да представници странака "тројке" само причају бајке, а на сваки начин покушавају да сруше договор који је искључиво конципиран на Уставу.

"У свему томе чекамо одлуку једнако подијељене ЕУ, која зна да нас хоће, али нас ипак неће, или бар не још. То лицемјерство и одсуство сваке логике уморили би највеће европске ентузијасте", навео је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана