Додик у Паризу: СПЦ најзначајнији елемент српског националног идентитета

СРНА
Foto: РТРС

ПАРИЗ- Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Паризу, након састанка са Његовим преосвештенством епископом западноевропским Јустином, да је Српска православна црква, уз језик и писмо, најзначајнији елемент српског националног идентитета и да без ње не би било будућности за Србе.

"Нема националне и народне државе без вјере и цркве, а то је поготово важно за Србе. То показује историја, али и садашњост, а показаће и будућност. Улога ове епархије је да окупи наше људе који су дошли овдје и сачува њихов идентитет", рекао је Додик за РТРС.

Епископ Јустин: Српска је земља светих, честитих и поштених људи

Његово преосвештенство епископ западноевропски Јусти захвалио је предсједнику Републике Српске Милораду Додику што је током радне посјете Француској обишао цркву Светог Саве у Паризу, те поручио да је Српска земља светих, честитих и поштених људи.

"Желим прије свега да вам се захвалим на части и поштовању које сте нам исказали својим доласком. Желим од свег срца да вас поздравим и изразим поштовање и љубав, као и бескрајну захвалност цјелокупном српском народу у Републици Српској, која је мала географски и територијално, али је можда највећа јер је земља светих, честитих и поштених људи", рекао је епископ Јустин.

Предсједник Републике Српске посјетио је данас цркву Светог Саве у Паризу, гдје га је дочекао епископ Јустин.

Додик борави у радној посјети Француској, а за сутра је предвиђен састанак у француском Сенату.

Заједно са предсједником Српске у посјети Француској је и министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана