Додик: Тражићу да ми се суди у кафани

ГС
Додик: Тражићу да ми се суди у кафани

У нормалним земљама закони се доносе у парламенту и само у парламенту. У нормалним земљама у суду се суди по тим законима и само по тим законима.

Поручио је ово предсједник Републике Српске Милорад Додик на друштвеној мрежи Икс уочи рочишта пред Судом БиХ у Сарајеву због непоштивања одлука Кристијана Шмита.

Подсјећамо, Шмита у Федерацији БиХ признају за високог представника док се он у Републици Српској третира као њемачки дипломата, а често и само као туриста, јер његово именовање није потврдио Савјет безбједности УН.

„Ако је у БиХ доношење закона измјештено из парламента, логично је да и суђење буде измјештено из суднице. Ако се лична воља странца самозванца донесена у љетниковцу сматра законом, онда ћу тражити да ми се за непоштовање те воље суди у кафани“, навео је Додик.

У истом тону је наставио те је рекао „ако је неко ријешио да од БиХ направи ненормалну земљу, онда нека буде ненормална до краја.“

„Ако је лудило, нека буде тотално. Ако неко од БиХ прави циркус, нека буде комплетан. За све ово, како рекоше бошњачки политичари, БиХ је добила снажну и недвосмислену подршку. Нећемо се ваљда, што су говорили комунисти, 'држати закона и Устава, к’о пијан плота'“, духовито је констатовао предсједник Српске.

Пред Судом БиХ у Сарајеву за данас је заказан претрес у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Претрес ће бити одржан само за Додика, с обзиром да Суд БиХ није прихватио захтјев да се предмет против предсједника Републике поново споји са предметом против вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића.

Прочитајте и:

Кошарац најавио долазак пред Суд БиХ

Нови претрес: Додик иде у Суд БиХ, присталице Санина Мусе најавиле окупљање

Чубриловић: Не треба се освртати на наметнута рјешења са стране

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана