Додик: То није добро!

СРНА
Додик: То није добро!

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да је све завршено када је ријеч о преговарачком статусу за БиХ, а да се шефица њемачке дипломатије Аналена Бербок "подметнула" да би узела мало поена да је нешто урадила јер јој је сва политика коју води промашена у Њемачкој.

Додик је рекао да је добро да долазе, ал није добро кад долазе са неким предубјеђењем као што долази Бербокова.

"Она мисли да је овдје довољно да је Њемица и да долази да нам соли памет о томе шта она мисли шта ми требамо, какви смо, јесмо ли ми овакви, онакви, прљави, зли, а она је нека светица која нам сад овдје пружа неку посебну услугу", рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.

Он сматра да је све завршено у вези са преговарачким статусом за БиХ и да је то, имајући у виду контакте који има, готова ствар.

"Она се овдје подметнула да би узела мало поена да је нешто урадила јер јој је сва политика коју води промашена у Њемачкој. Њихова Влада и она коју представља је најниже позиционирана влада икада у Њемачкој", оцијенио је Додик.

Он је додао да су промашене све стратешке политичке и безбједносне процјене које су имали и да су им сада потребни неки кривци, наводећи примјер да нападају Републику Српску.

"Из тог разлога овако и говорим, јер је одмах дошла, није рекла ни добар дан, ништа, одмах је почела да напада Републику Српску. И каже `дошла сам овдје да се борим за владавину права`. Којег права? Доводиш нам /Кристијана/ Шмита који нема никакво право да буде овдје и хоћете да кажете да сте ви нама добронамјерни", рекао је Додик.

Он је нагласио да нису добронамјерни и да лажу када кажу да су зауставили пројекте, већ само компликују ситуацију.

Додик је подсјетио да јесте нешто речено, али њихова банка и инвеститори нису одустали од пројекта, само су то заледили. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана