Додик: Тешко да ћемо доносити одлуке у органима БиХ

ГС
Додик: Тешко да ћемо доносити одлуке у органима БиХ

У оквиру БиХ није било никаквог договора око резолуције о Сребреници и таква одлука морала је да потекне од Предсједништва БиХ, подсјећа предсједник Републике Српске Милорад Додик додајући да је бошњачка страна на томе потајно радила.

– Не само да су потајно радили, него су и илегално гласали, јер није било става о томе, а Лагумџија је ипак гласао – истиче Додик у разговору за телевизију “Хепи”.

Доди каже да је БиХ “вјежбалиште” за Американце и да је у потпуности подијелила друштво.

– Бошњаци мисле да је то добро, али не можете да живите с неким ако стално понављате да су они геноцидни. Очигледно је да је овим гласањем прекршено правило УН, јер је ријеч о питању којим треба да се бави Савјет безбједности, а не Генерална скупштина – истиче предсједник Републике Српске.

Коментаришући резултат тог гласања он наводи да је 84 “за” у односу на 109 земаља “против” и уздржаних – минимум.

– Јавност треба да зна да се таква питања најчешће доносе консензусом. У УН постоје четири нивоа одлучивања, тек на четвртом техничком нивоу је одлучивање простом већином, а они су резолуцију ставили управо на такво гласање – истиче Додик.

Резолуција неће донијети ништа само ће промијенити однос Републике Српске према БиХ.

– Ми ћемо бити у органима БиХ али ћемо само доносити одлуке у нашем интересу. А пошто тамо нема одлука у нашем интересу, тешко да ћемо доносити одлуке – каже Додик, подсјећајући да ће Српска до краја мјесеца упутити споразум о раздруживању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана