Додик: Телевизија „УНА“ жељела да промовише нормалност

СРНА
Додик: Телевизија „УНА“ жељела да промовише нормалност

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је “Уна” слободна и објективна телевизија која је жељела да промовише нормалност. “Колико сам видио изјаву главног и одговорног уредника, ријеч је о слободној и објективној телевизији.

Телевизија жУнаж, колико сам схватио, жељела је да промовише нормалност.

Они то нису хтјели”, рекао је Додик новинарима у Палати Републике у Бањалуци, коментаришући прекид рада овог медија због америчких санкција. Према његовим ријечима, и то показује да БиХ није нормална земља.

Додик је нагласио да власт није ништа учинила да би погоршала ситуацију на Телевизији “Уна”, на којој је, како је рекао, био само два пута. “Неко је рекао да је то блиско некој политици.

По том систему требало би да затворе 70 одсто народа јер дијели нашу политику”, истакао је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Он је указао да, с друге стране, никада ниједна мјера није предузета против Телевизије БН. “Исплаћују плате мимо закона и спорно је финансирање”, рекао је Додик.

Телевизија “Уна” у БиХ, Хрватској, Црној Гори и Сјеверној Македонији због америчких санкција прекида пословање, а гаси се и фирма “Уна ворлд нетворк”, усљед чега ће без посла остати више од 80 радника, саопштила је раније Скупштина оснивача ове фирме.

Телевизија “Уна” у БиХ се, због потеза Канцеларије за контролу стране имовине при Министарству финансија САД, суочила са низом економских и правних изазова. Упркос интензивним напорима да се пронађе најбоље могуће рјешење за превазилажење административних препрека и опстанка ове медијске куће, новонастали услови на тржишту су се показали крајње неповољним за наставак одрживог пословања.

У саопштењу се истиче да ће више од 80 врсних професионалаца, посвећених новинара, сниматеља, монтажера, другог техничког особља и стручњака из разних области, остати без посла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана