Додик: Сви заједно морамо да се окупимо око Српске, чекају нас изазовна времена

ГС
Додик: Сви заједно морамо да се окупимо око Српске, чекају нас изазовна времена

БАЊАЛУКА - Без обзира на све и како је ко гласао, сад се сви заједно морамо окупити око Републике Српске и њених вриједности, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик на конференцији за новинаре.

Нагласио је да ће његов примарни циљ као предсједника Републике Српске бити интереси Српске и позвао све политичке факторе на сарадњу.

Додик је на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву, након што је на данашњој сједници Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ  потврђено да је он као кандидат СНСД-а  освојио највише гласова на изборима за предсједника Републике Српске, истакао да је народ своје изабрао и захвалио је свима који су учествовали у изборима у Српској, односно свима који су гласали и за њега и за његове противнике.

- Показали смо да је Српска демократско друштво са високим стандардима. Вријеме избора и саге која је очигледно некима била потребна је, надам се бар сад, прошла. Чекају нас тешка, изазовна времена на глобалном и регионалном нивоу што ће се одразити и на могућности у Српској - рекао је Додик.

Истичући да су изборни резултати показали да је добио подршку народа, Додик је изразио задовољство што је СНСД у ноћи избора када су саопштавани резултати био одговоран

-Драго ми је што смо били тачни, поносан сам на своје сараднике што нису подлегли еуфорији као што су неки други то учинили - додао је Додик и поручио да без обзира на то како је ко гласао, сви заједно треба да се окупе око Српске и њених вриједности.

Он је истакао да ће поруке са великог народног скупа у Бањалуци ставити за своје приоритете и да ће покушати да буде предсједник свим грађанима Српске.

-Позивам све политичке партије на стабилност, мир, сарадњу, разумијевање - рекао је Додик, указујући на то да ће требати доста умијећа свих да се прође кроз тешка времена која долазе, чиме ће се допринијети стабилизацији живота, економије и Републике Српске.

Додик је захвалио медијима на праћењу збивања у вези са изборима, констатујући да су избори показали да је Република Српска здрава, здраво политичко друштво, а Срби у Републици Српској искусан и здрав политички народ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана