Додик: Сви да сједну и договоре се о спомен –обиљежју борцима, престати са скрнављењем

Срна
Додик: Сви да сједну и договоре се о спомен –обиљежју борцима, престати са скрнављењем

БАЊАЛУКА Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да нико нема ексклузивитет у вези са изградњом централног спомен-обиљежја погинулим борцима Војске Републике Српске (ВРС) у Бањалуци те нагласио да рјешавање овог питања треба да буде резултат консензуса свих у Српској.

-Дебата која се води на нивоу Бањалуке у вези са изградњом централног спомен-обиљeжја биће анализирана те саопштени ставови - рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Додик је навео да је то ствар са којом су се институције Српске заједно са Борачком организацијом бавиле претходних година те нагласио да подржава да се у општем, друштвеном, политичком и јавном консензусу дође до најбољег рјешења.

Предсједник Српске замолио је све актере да престану да скрнаве причу о томе, истичући да то питање треба да се остави изван јавног дискурса и да сви са различитих нивоа и структура заједно треба да сједну и договоре се о споменику.

-Републичка власт подржава идеју да се споменик заврши и да буде монумент који заслужују ствараоци који су дали животе за Српску - рекао је Додик.

У Бањалуци је на Видовдан, 28. јуна почела је изградња централног спомен-обиљежја борцима Војске Републике Српске који би требало да буде завршен на Видовдан сљедеће године.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана