Додик: Сваки успјех Србије доживљавамо као наш

Срна
Додик: Сваки успјех Србије доживљавамо као наш

ЛЕСКОВАЦ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић вечерас су Лесковцу обишли новоизграђени фудбалски стадион Дубочица.

- Са предсједником Србије вечерас сам обишао веома лијеп стадион “Дубочица” у Лесковцу. У Републици Српској се радујемо сваком успјеху Србије и доживљавамо га као наш.  На овом стадиону 19. новембра играће се квалификациона фудбалска утакмица са Бугарском. Увјерен сам да ћемо славити пласман на Европско првенство - поручио је Додик на свом Твитер профилу.

Уз Додика и Вучића, у обиласку стадиона били су и прослављени српски фудбалер и спортски радник Драган Џајић, потпредсједник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић, као и руководство града Лесковца.

 

Са предсједником Србије @avucic вечерас сам обишао веома лијеп стадион "Дубочица" у Лесковцу.
У Републици Српској се радујемо сваком успјеху Србије и доживљавамо га као наш.
На овом стадиoну 19. новембра играће се квалификациона фудбалска утакмица са Бугарском. Увјерен сам да… pic.twitter.com/Pwcbf1joev

— Милорад Додик (@MiloradDodik) August 24, 2023

 

Вучић је изјавио приликом обиласка новоизграђеног да се свако нормалан радује овом грађевинском успјеху, прије свега јер ће стадион да привуче много дјеце.

- Имаће „Дубочица“ 50 одсто више пријављених дечака и девојчица који ће овде да тренирају - рекао је Вучић.

Он је навео да ће Србија од 15. до 19. септембра добити и сертификат УЕФЕ за стадион у Лозници, иако хрватски медији тврде да је то “пропао пројекат”.

- Овде Чукарички игра са Олимпијакосом. Биће то највећа утакмица након много времена. Наше је да навијамо за Чукарички свим срцем - рекао је Вучић.

Он је исказао задовољство због опоравка лесковачке економије и најавио велика улагања у тамошње здравство.

Вучић је рекао да је Лесковац шести по величини град у Србији и да као такав треба да има стадион.

- За мене су Лесковац, Лозница и Зајечер једнако важни као Београд и заслужују овакав стадион - нагласио је Вучић.

Вучића и Додика су на стадиону дочекале пуне трибине, а на терену су фудбалско умијеће показали млади тимови “Дубочице”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана