Додик: Сва реаговања као да су писана истом руком или на истом мјесту

Срна
Додик: Сва реаговања као да су писана истом руком или на истом мјесту

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да сва реаговања која су услиједила након потписивања Указа о проглашењу Закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске као да су писане истом руком или бар на истом мјесту.

"Нико од узбуњивача не наводи који члан Устава је прекршен, нити која одредба Дејтонског мировног споразума је повријеђена. Сва реаговања су пуна празних фраза и флоскула да и не заслужују темељиту реакцију", рекао је Додик Срни упитан да прокоментарише низ реаговања која су услиједила након што је потписао Указ о проглашењу Закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске.

Предсједник Републике је нагласио да једини који је у посљедњих мјесец дана изашао из оквира Дејтонског мировног споразума и Устава је Уставни суд БиХ, али нико од лажних државобранитеља није реаговао.

"Народна скупштина Републике Српске морала је да одбрани интересе Српске и то је и учинила. Све у складу с Уставом БиХ и Дејтонским мировним споразумом. Застрашивање грађана угрожавањем мира и помињање деведесетих само је изговор за нешто што појединци очекују да ће се десити, а никако реалан пресјек ситуације у БиХ", нагласио је предсједник Српске.

Он је истакао да је БиХ у политичкој, а никако у безбједносној кризи о чему свједоче мирне улице градова широм БиХ.

"Сва питања која су отворена у БиХ су само и искључиво политичке природе и биће ријешена политичким путем. Они којима је глава остала у деведесетим не заслужују да се баве политком 2023. године било да су у ФБиХ или у некој од амбасада", поручио је Додик.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик потписао је данас Указ о проглашењу Закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске.

Потписивањем Указа о проглашењу овог закона, којим престаје обавеза да се у Службеном гласнику Српске објављују прописи и други акти које доноси високи представник у БиХ, предсједник Републике потписао је у складу са Уставом Републике Српске.

Народна скупштина Републике Српске 21. јуна је на посебној сједници по хитном поступку усвојила Закон о измјени Закона о објављивању закона и других прописа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана