Додик: Сукоб може да доведе до елиминације палестинске популације

СРНА
Додик: Сукоб може да доведе до елиминације палестинске популације

МОСКВА - Сукоб који се одвија у Појасу Газе могао би да доведе до елиминације цјелокупног становништва палестинске енклаве, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик у интервјуу агенцији ТАСС.

"Догађаји у Гази у потпуности се издвајају у односу на све претходне /сукобе/. Ова криза је сукоб на чијем би крају комплетно становништво у том региону могло да буде збрисано", рекао је Додик.

Предсједник Српске навео је да ће западне земље, упркос великом броју погинулих у сукобу, "оправдати сваки злочин тамо гдје могу да имају користи и неће учинити било шта да зауставе операцију". "иако се злочини Хамаса не могу занемарити, САД су очигледно одговориле на неприкладан начин.

Неопходно је стати на крај патњи обичних људи", нагласио је предсједник Српске. Тензије су се поново распламсале на Блиском истоку 7. октобра 2023. године, када су милитанти Хамаса извршили изненадни напад на израелску територију из Газе, убили око 1.200 људи у пограничним насељима и узели 240 талаца, укључујући жене, дјецу и старије особе.

Као одговор, Израел је прогласио потпуну опсаду Појаса Газе и покренуо бомбардовање енклаве и неких области у Либану и Сирији, као и копнену операцију против Хамаса у Појасу Газе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана