Додик: Судском одлуком потврђени сви аргументи СНСД-а

Г.С.
Додик: Судском одлуком потврђени сви аргументи СНСД-а

БАЊАЛУКА - Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да су судском одлуком потврђени сви аргументи СНСД-а у вези са спорним листићем за гласање за делегате у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, након чега ЦИК мора да додијели четири мандата овој политичкој странци.

- Након што смо запримили одлуку Суда БиХ, јасно је да је све што смо рекли о ЦИК-у и њиховој одлуци потврђено и судском одлуком. Одлуком су уважени сви аргументи СНСД-а - навео је Додик на "Твитеру".

Након ове одлуке Суда, Додик је истакао да ЦИК мора да утврди резултате према извјештају Комисије Народне скупштине Републике Српске и додијели четири мандата СНСД-у.

Посланици Народне скупштине Републике Српске су на посебној сједници 1. децембра одлучили да ће делегати у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ из реда српског народа бити СНСД-ови Средоје Новић, Сњежана Новаковић Бурсаћ, Радован Ковачевић и Никола Шпирић, те СДС-ов Желимир Нешковић.

Сви посланици су гласали, односно њих 83. Била су 82 важећа и један неважећи листић.

На једном листићу који је поништен, умјесто у предвиђени квадратић крај назива ПДП-а као странке, био је прекрижен назив те партије.

ЦИК БиХ признао је тај спорни 12. глас за ПДП-овог делегата Ненада Вуковића.

Потом је СНСД 7. децембра предао Апелационом вијећу Суда БиХ жалбу на одлуку ЦИК-а, а Апелационо вијеће усвојило је жалбу СНСД-а и укинуло одлуку ЦИК-а БиХ којом је спорни листић за гласање за делегате у Дому народа Парламентране скупштине БиХ проглашен важећим. ЦИК-у су жалбе враћене на поновно одлучивање, преноси РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана