Додик: Странка спремна за изазове, Американци желе нанијети штету

Срна
Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

БАЊАЛУКА- Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је републичке институције функционишу без проблема, али да се суочавају са изазовима који су плод дјеловања САД и њихових представника у БиХ.

"Постоји организована, необјављена активност САД, са намјером да онемогући рад институција, а све с циљем да покажу да је Република Српска наводно у проблему" рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је нагласио да Република Српска функционише без проблема, а у прилог томе иде и чињеница да ће се пензије исплатити и прије законског рока.

Он је указао да бошњачки политички представници покушавају приватизовати институције на нивоу БиХ тако што ће објављивати лажи о Српској.

"Видљиво је да Американци покушају изоловати Републику Српску. Данас и ових дана Министарство иностраних послова послало је циркуларно писмо бранећи позицију нелегитимног високог представника", истакао је Додик уочи састанка Градског одбора СНСД-а Бањалука.

Упркос свему, наводи Додик, СНСД функционише без проблема и благовремено одговара изазовима.

"СНСД се редовно састаје. Имали смо састанак у Бијељини и разговарамо о свим темама. Оно што раде републичке институције Функционише у граду и Бањалука је препознатљив град по питању безбједности", истакао је Додик.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да је ријеч о радном састанку и да је странка консолидована.

"Има много тема које су усмјерене на побољшање живота у Бањалуци", истакла је Цвијановић и додала да СНСД зна шта треба радити.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић констатовао је да постоје бројни проблеми у граду.

"Састанак је наставак наших активности са Предсједништвом партије с циљем анализе и да провјеримо информације које долазе са терена. Добијамо информације да је стање катастроФално у граду", рекао је Ђајић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана