Додик: Столтенберг из БиХ отишао погрешно информисан

Срна
Додик: Столтенберг из БиХ отишао погрешно информисан

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да у БиХ не постоје сецесионистичке пријетње, како тврди генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, већ је у БиХ на сцени девастација уставног поретка с циљем присилне унитаризације, а свако супротстављање томе проглашава се сецесионизмом.

Додик је нагласио да је несхватљиво да је и сам Столтенберг пропустио прилику да на састанку у Савјету министара, који није влада, чује глас министара из Републике Српске.

-Онда БиХ не би напустио погрешно информисан - навео је Додик на друштвеној мрежи "Икс".

Према његовим ријечима, с обзиром на то да на састанцима у Сарајеву није било могуће да се чује глас Републике Српске, са изузетком српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, и не чуде такве Столтенбергове изјаве.

-Уколико се понашање дијела међународне заједнице настави у правцу девастације Устава БиХ, а муслимани не схвате да је Устав гаранција опстанка овакве БиХ, ни НАТО је неће сачувати -напоменуо је Додик.

Столтенберг је рекао да у НАТО подржавају суверенитет и територијални интегритет БиХ.

- Желимо видјети мирну државу у срцу стабилне регије. Забринути смо сецесионистичком и реториком подјеле, као и спољним утицајем, посебно Русије. То пријети да поткопа стабилност и ослаби реформе. Сви лидери морају радити на јединству и морају радити на напретку – рекао је Столтенберг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана