Додик: Српски народ и Српска опстају упркос свему што им је учинио Запад

Срна
Додик: Српски народ и Српска опстају упркос свему што им је учинио Запад

БЕОГРАД- Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је јасно шта хоће Запад - да настави са причом о наводној кривици Срба, али да српски народ егзистира упркос свему што су странци учинили да Република Српска нестане.

"Санкције, протјеривања, блокаде рачуна, све су учинили да Република Српска нестане. Нису успјели и сад им треба кривац. Ко је сад крив? Сад треба склонити Додика, као неки симбол тог отпора. Ја сам предсједник, то представљам, симболизујем народ", истакао је Додик.

Он је рекао да су сви покушају пропали - да је лопов, криминалац, па су измислили закон који је донио лажни високи представник Кристијан Шмит, да ако га неко не слуша пријети му пет година затвора.

"Не треба бити наиван, они за дефинитивна рјешења имају и дефинитивне мјере", навео је Додик.

Додик је рекао и да није необично упозорење из Сарајева о намјери његовог хапшења, иако је нејасан разлог за такво поступање, да ли је то са намјером његовог политичког склањања или дестабилизације ситуације.

"Нешто је ту потпуно избачено из контекста, због нервозе око Украјине, избора у Америци. Они се баве нама, одлучују о људима на Балкану, а не причају са њима", рекао је Додик за Телевизију Прва.

Он је рекао да је проблем Републике Српске са Западом то што се Српска 20-30 година бори против њиховог настојања да сруше Дејтонски мировни споразум.

"Ми нећемо да живимо у ономе што није Дејтонски споразум", поручио је Додик.

Додик је додао да су су све ово ризици посла који обавља, као што је притисцима изложен и предсједник Србије Александар Вучић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана