Додик: Српска спречава директну испоруку оружја Украјини из ФБиХ

Срна
Додик: Српска спречава директну испоруку оружја Украјини из ФБиХ

БАЊАЛУКА - Република Српска спречава директну испоруку оружја Кијеву из Федерације БиХ, изјавио је предсједник Српске Милорад Додик.

Додик је за руску агенцију РИА Новости истакао да те фабрике у ФБиХ контролише НАТО и да је недавно федерална Влада, као њихов власник, пристала да удио у њима имају амерички фондови.

"То говори да они хоће да развију и ојачају овај тренутак. Ми овдје не можемо много учинити, само добити информацију и спречавати директну испоруку у Украјину, што и радимо", додао је Додик.

РИА Новости напомињу да је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Сташа Кошарац тражио у марту од власти у ФБиХ да изврше провјеру предузећа одбрамбене индустрије "Претис" и "БНТ" Нови Травник, али су то федералне власти игнорисале.

Тада су се на интернету појавиле фотографије војника украјинске војске са муницијом БиХ производње за минобацаче калибра 82 и 120 милиметара.

Подсјећа се и да је министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез у марту рекао да је у ФБиХ покренута производња дронова камиказа за извоз у Украјину, не откривајући детаље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана