Додик: Српска се не повлачи, договорено да се направи сет рјешења

ГС
Додик: Српска се не повлачи, договорено да се направи сет рјешења

КОЊИЦ - Република Српска се не повлачи и нећемо поштовати одлуке Уставног суда БиХ, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, на конференцији за новинаре, након странака које чине власт на нивоу БиХ.

Навео је да су у партнери у власти на нивоу БиХ договорили да се у наредних десетак дана направи сет рјешења везаних за европске интеграције које би требало прихватити као пакет. Истакао је да су разговарали о актуелним питањима, а једно од њих је и питање Уставног суда БиХ, преноси РТРС.

- Веома је важно што се одржао састанак на нивоу партнера БиХ. Разумијем партнере, који приказују своје неслагање са тим. НСРС ће се борити за примјену и реализацију нашег закона - навео је Додик.

Истакао је да се питање страних судија у Уставном суду мора ријешити.

- Имамо различите погледе по питању БиХ, ми смо да се странци не мијешају - навео је Додик.

Навео је да БиХ није савршено друштво.

- У 14 приоритета ЕУ је и тај да се ријеши питање страних судија и реформише Уставни суд БиХ - истакао је Додик на конференцији за новинаре након састанка у Коњицу.

Истакао је Српска неће дозволити да Суд и Тужилаштво БиХ дјелују селективно у Републици Српској.

У Коњицу је одржан састанак странака које чине власт на нивоу БиХ.

Делегацију СНСД-а чинили су предсједник странке Милорад Додик, потпредсједници Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, као и Сања Вулић и Сташа Кошарац.

Састанку су присуствовале и делегација ХДЗ-а БиХ на челу са Драганом Човићем. Из ХДЗ-а БиХ су у делегацији и Борјана Кришто, Дарјана Филиповић и Лидија Брадара.

У име СДП-а састанку су присуствовали предсједник Нермин Никшић, али и Зукан Хелез.

Присуствовао је и предсједник Народа и правде Елмедин Конаковић. У склопу делегације Народа и правде је и Кемал Адемовић. Делегацију Наше странке предводио је предсједник странке Един Форто, али и бивши предсједник те странке и актуелни посланик у ПС БиХ Предраг Којовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана