Додик: Српска потврдила суверено право да бира и одлучује

Срна
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Република Српска је потврдила суверено право да бира и да одлучује о томе ко ће да је води у наредном времену, изјавио је данас лидер СНСД-а Милорад Додик након донесене одлуке о објављивању прелиминарних резултата избора за ниво предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Додик је рекао да су за њих резлтати били јасни 2. октобра у току ноћи и јутра, а да је све што је покушано у међувремену потврдило да су били у праву каду су саопштили ко је побједник.

Додик је захвалио свима који су гласали и свима онима који су учествовали у изборном процесу у Републици Српској без обзира за кога су гласали.

-Све ово је показало да је Република Српска демократско друштво и да има способност и спремност да проведе демократске изборе и да се утврди воља народа. Република Српска је на овај начин потврдила суверено право да бира и да одлучује о томе ко ће да је води у наредном времену - рекао је Додик за Радио Републике Српске.

На данашњој сједници ЦИК-а речено је да је Милорад Додик освојио највише гласова на изборима за предсједника Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана