Додик: Српска политички, институционално и безбједносно стабилна

Срна
Додик: Српска политички, институционално и безбједносно стабилна

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Милорад Додик истакао је да је, упркос свим изазовима, Република Српска у нову годину ушла спремна, политички, институционално и безбједносно стабилна.

Додик је свим људима у Републици Српској пожелио свако добро, пуно здравља, среће и успјех на свим пољима у 2023. години.

У ретроспективи за протеклу седмицу, Додик је навео да је та недјеља обиљежена важним догађајем - хуманитарном акцијом “С љубављју храбрим срцима”, у којој су, захваљујући људима који су је подржали, прикупљена средства за набавку транспортних инкубатора за породилишта широм Републике Српске.

“На то сам посебно поносан. Показали смо још једном какву душу и велико срце има наш народ и да заједно можемо направити велике ствари за нашу дјецу”, написао је Додик на “Инстаграму”.

Додик је напоменуо да је на годишњој конференцији за новинаре разговарано о изазовима с којима се суочава Српска, о пројектима који су реализовани у претходном периоду, као и о онима који предстоје.

Предсједник Српске је навео да протекле седмице није било пуно времена за одмор, али да је ипак нашао времена за дружење с људима у Господској улици.

“Ваша подршка ме увијек остави без ријечи, али ме и још јаче мотивише да дам све од себе да градимо и јачамо нашу Републику Српску. Наша отаџбина је наша кућа и наш живот, и то је та посебна нит која нас обавезује да се боримо за њу свим снагама и у овој години”, додао је Додик.

Додик је нагласио да су за њега непроцјењиви тренуци увијек када је са породицом, нарочито са унуцима, са којима је уживао у шетњи.

Трагедија у Приједору потресла цијелу Републику Српску

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изазио је саучешће породици Араманда поводом смрти предсједника Планинарског савеза Српске Љубише Араманде и његове кћерке Андрее, који су погинули у авионској несрећи у Приједору.
Додик је навео да је са дубоком тугом примио ову вијест, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

“Ова велика трагедија, у којој су угашена два живота, потресла је цијелу Републику и оставила нас у невјерици, испуњене неизмјерном тугом”, навео је Додик.

Предсједник Српске је саучешће упутио и Планинарском савезу Републике Српске и грађанима Приједора.

Предсједник Планинарског савеза Републике Српске Љубиша Араманда /47/ и његова кћерка страдали су јуче у паду спортског авиона у близини аеродома у Приједору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана