Додик: Српска показује способност да реагује на потребе грађана

СРНА
Додик: Српска показује способност да реагује на потребе грађана

ДОБОЈ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је на отварању нове болнице у Добоју да Српска показује способност да може да реагује на потребе грађана.

"Иза нас стоји објекат који је по функционалности један од врхунских објеката", рекао је Додик на свечаности и додао да су то и други говорили.

Додик је истакао да је поносан што је имао прилику да руководи снажним тимом и да изграде велике објекте.

Он је навео да је искориштено неколико важних тренутака, а један од њих је почетак политике коју је промовисао кинески предсједник Си Ђинпинг.

"Политика Си Ђинпинга је омогућила да изградимо ову болницу", истакао је Додик и додао да ће наставити да и даље раде, те подсјетио на јучерашње разговоре са представницима "Синофарма".

Он је захвалио свима који су учествовали и били укључени у реализацију овог пројекта.

Нова болница пројектована је да дугорочно опслужује 330.000 становника добојске регије и околине и да одговори изазовима савремене медицине.

Ово је једна од најзначајних инвестиција Владе Републике Српске у здравственом систему, укупне вриједности 104 милиона КМ, за који су средства обезбијеђена из републичког буџета.

Свечаности присуствују предсједник Републике Српске Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић, министри у Влади Републике Српске, народни посланици, представници Вијећа народа Српске, градоначелник Добоја Борис Јеринић.

Присутни су и представници Амбасаде Кине, компаније "Чајна синофарм интернешнел корпорејшн" и "Шанси констракшн инвестмент груп", православно свештенство, представници локалних заједница у Српској, генерални конзул Србије у БиХ и бројни грађани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана