Додик: Српска омогућава инвеститорима да реализују велике пројекте

Срна
Додик: Српска омогућава инвеститорима да реализују велике пројекте

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да ће изградњом хотела “Палас” Бањалука добити нови изглед и подићи квалитет живота и услуга онима који буду долазили у овај град.

-  Овај пројекат је резултат сарадње републичких и градских институција, које су претходних година радиле на томе да коначно почне његова реализација - навео је Додик на свом “Твитер” профилу.

Додик је нагласио да сарадња свих нивоа власти показује да Република Српска има капацитет да инвеститорима омогући да успјешно реализују велике пројекте, као што је изградња хотела “Палас”.

- Такође, захвалан сам Филипу Цептеру, власнику компаније „Цептер“, који је све ове године стрпљиво радио с нама на овом значајном пројекту - додао је Додик.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствоваће данас презентацији пројекта новог изгледа хотела “Палас” у Бањалуци.

Пројекат реконструкције и изграње “Паласа” представљен је 2007. године, а наставак његове реализације су кочили неријешени имовинско-правни односи у вези са двије парцеле земљишта на којем се налази објекат.

Изградња хотелског здања на осам спратова у самом центру Бањалуке раније је процијењена на око 40 милона евра. Пројектом је предвиђена адаптација око 20.000 метара квадратних простора - собе, пословни простори, конгресне сале, базен и спа-центар.

Бањалучки “Палас” припада ланцу хотела “Цептер Хотелс” којим управља интернационална компанија “Цептер”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана