Додик: Српска неће дозволити да БиХ уведе санкције Москви

Срна
Додик: Српска неће дозволити да БиХ уведе санкције Москви

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Српска неће дозволити БиХ да на нивоу цијеле земље уведе санкције Москви.

Додик је пред полазак у Русију рекао “Спутњику” да на нивоу БиХ не постоји ниједна одлука о увођењу санкција, односно да санкције Русији званично нису уведене.

-Најбоља потврда тога је мој недавни састанак са високим европским званичницима, који су питали када ћемо већ једном увести санкције Русији? То значи да санкција нема и тако ћемо и наставити, иако је то веома тешка позиција - истакао је Додик.

Према његовим ријечима, Запад свакодневно захтијева од Републике Српске у склопу БиХ да подржи санкције Русији.

-Не могу да будем захвалан Американцима, који чак и не желе да чују шта мислимо, али покушавају да одлуче. У томе је суштина проблема: они не разговарају са нама, али одлучују о нама - нагласио је Додик.

Додик је раније потврдио да ће учествовати у Међународном економском форуму у Санкт Петербургу, који ће бити одржан од сриједе, 5. јуна, до суботе, 8. јуна.

Предсједник Српске изразио је наду да ће се на маргинама Форума састати са предсједником Русије Владимиром Путином и руским министром спољних послова Сергејом Лавровом.

Главна тема Форума је “Основ мултиполарности – формирање нових центара раста” и открива тачке улагања заједничких напора држава, бизниса и друштва ради стварања услова одрживог развоја земље уз узимање у обзир националних приоритета.

Додик већ много година заредом учествује у Форуму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана