Додик: Српска има право да доноси законе

Срна
Додик: Српска има право да доноси законе

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Српска има право да доноси законе, те да је обраћање бошњачких делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ крњем Уставном суду БиХ у вези са Законом о имунитету Српске политичка прича муслимана који дјелују са странцима.

"Када је нешто против Републике Српске, онда су заједно сви делегати у Дому народа БиХ. Нема власти и опозиције. Сви су непријатељи Републике Српске, и то показују на овај начин", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је напоменуо да је Република Српска раније одговорила на дјеловање Уставног суда БиХ и да најновијем случају не жели да придаје значај.

Бошњачки делегати Шефик Џаферовић, Џенан Ђонлагић, Џемал Смајић и Сафет Софтић поднијели су крњем Уставном суду БиХ захтјев за рјешавање спора са, како су навели, ентитетом Република Српска и Народном скупштином Српске у вези са Законом о имунитету Републике Српске који је усвојен на 13. сједници парламента Српске у априлу.

Уз захтјев су доставили и приједлог за одређивање привремене мјере до доношења коначне одлуке Уставног суда БиХ.

Бошњачки делегати затражили су одговор у вези са захтјевом од Народне скупштине Српске најкасније за 30 дана од пријема дописа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана