Додик: Српска иде даље и нико је неће уништити

ГС
Foto: Срна

КОЗАРСКА ДУБИЦА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да Српска иде даље, неће стати и нико је неће уништити, без обзира на неке који је саплићу, попут Американаца и Британаца.

"Република Српска није без идеје и концепта, како неки говоре. Република Српска је ријешила своје финансије до Нове године и нећемо имати никакве изазове, без обзира на неке који нам подмећу ноге и саплићу, као што то раде Американци и Британци", рекао је Додик новинарима у Козарској Дубици.

Он је нагласио да Република Српска гради путеве, ауто-путеве, регионалне саобраћајнице, школе, студентске домове, туристичке центре и инфраструктуру која привлачи приватне инвеститоре.

"Република Српска иде даље, неће стати и нико је неће уништити", поручио је Додик, који је у Козарској Дубици у Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију "Мљечаница" са министром здравља Србије Даницом Грујичић и директором Специјалне болнице Дарком Бањцем отворио нове објекте.

Додик је, осврћући се и на тај велики пројекат, рекао да је и то улагање доказ да су приче о пропасти Републике Српске само спинови, које, како је рекао, покушавају да наметну неки болесни умови

ИСKАЗАНИМ СРПСKИМ ЈЕДИНСТВОМ НА СЈЕДНИЦИ НАРОДНЕ СKУПШТИНЕ ПОСЛАТА ЈАСНА ПОРУKА

Предсједник Републике Српске Милорад Додик похвалио је исказано српско јединство на посљедњој сједници Народне скупштине и указао да је патолошка намјера бошњачких политичара да сруше и скрајну Српску до мјере да је обесмисле, те поручио да ће се након процеса који се води против њега видјети како ће изгледати БиХ и да ли ће је послије тога уопште и бити.

"Ми то видимо. Kада год сједнемо видимо, о чему год да причамо, о временској прогнози ако причамо, идеја је да буде укинут Хидрометеоролошки завод Републике Српске и да не постоји", рекао је Додик новинарима у Kозарској Дубици.

Он је истакао да је то та прича и да се у Народној скупштини Републике Српске не може очекивати потпуно јединство, од бошњачких политичара.

"Ми, наравно, не можемо да рачунамо на бошњачке политичаре, да ће они то бити. Они то никада неће, али ми је драго што су други препознали и то је порука, не мени, него овима - људи имате неку црвену линију, није више црвена, него бетонска линија, коју не можете, нећете прелазити на тај начин. Хвала свима који су дали подршку", нагласио је Додик.

Предсједник Републике Српске рекао је да је Народна скупштина Републике Српске посљедње мјесто у којем се може донијети одлука и она ће доносити одлуке.

"Народна скупштина је донијела закон и ја сам потписао уредбу, сад идем на муслимански суд у Сарајеву да ми суде", навео је Додик.

Он је указао да судијама /Суда БиХ/ и тужиоцима /Тужилаштва БиХ/, правнички образованим, не смета то да човјек који нема овлаштења наметне реченицу да онај ко га не поштује иде у затвор.

"Био сам тамо и бићу, није ми проблем, али на овом питању ће се видјети како ће БиХ изгледати касније, хоће ли је уопште бити послије овога", поручио је Додик.

Народна скупштина Републике Српске подржала је двотрећинском већином вето српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић на закључак Предсједништва који је усвојен на посљедњој сједници без консензуса.

Посланици су на посебној сједници подржали одлуку о потврђивању изјаве српског члана Предсједништва БиХ према којој је закључак Предсједништва БиХ поводом "ескалације напада органа ентитета Република Српска на основне одредбе Дејтонског мировног споразума и угрожавања уставноправног поретка БиХ", усвојен без консензуса на осмој редовној сједници Предсједништва БиХ 10. октобра, веома штетан по виталне интересе Српске. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана