Додик: Српска и Србија истрајне да одбране дејтонску позицију

СРНА
Додик: Српска и Србија истрајне да одбране дејтонску позицију

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да ће Српска и Србија остати заједно и истрајне да одбране дејтонску позицију без обзира на све притиске, санкције представницима институција Републике Српске и сва клеветања која долазе из политичког Сарајева.

Додик је написао на "Инстаграму" да је дводневна посјета предсједника Србије Александра Вучића и државног руководства Србије показала да Српска и Србија имају најбољу могућу сарадњу и да је заједнички циљ што више пројеката у оквиру специјалних паралелних веза, да оне буду садржајније и у обостраном интересу.

Он је навео да сарадња Српске и Србије није уперена против неког трећег у БиХ и да је потпуно сигуран да је Србија пријатељ свима у БиХ.

"Заједно смо на Петровачкој цести и у Приједору обиљежили Дан сјећања на страдале и прогнане Србе у погрому `Олуја`. Срби су један народ и морамо као народ да његујемо културу сјећања на сва страдања, као што је прогон Срба из Крајине, ради наше дјеце и њихове будућности", додао је Додик.

Протекле седмице Додик је присуствовао у Рудом почетку радова на изградњи хидроелектране "Мрсово", те свечаној академији у Бањалуци поводом 80 година "Гласа Српске".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана