Додик: Српска хоће да буде видљива у процесу европског придруживања

Срна
Додик: Српска хоће да буде видљива у процесу европског придруживања

БЕОГРАД - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио да Српска хоће да буде видљива у читавом поцесу европског придруживања и да се на ниову БиХ не донесе ниједна одлука без претходног договора.

Додик је истакао да Српска хоће да се уважи њен уставни положај и механизам координације који има снагу општег акта, готово Устава, у коме нема ниједне одлуке на нивоу БиХ ако није договорена са сва три народа.

-У таквом процесу можемо да учествујемо. Свака прича око наметања рјешења је заустављена - рекао је Додик за ТВ Хепи.

Он је рекао да није постојао ниједан озбиљан пут који је повезивао Бањалуку са Србијом, а да се то сада ради и да то чине Српска и Србија, којој је за то захвалан.

-Ми морамо да изградимо ауто-пут до Раче, вјерујем да ће у наредних четири-пет година Бањалука бити повезана са Србијом -рекао је Додик.

Када је ријеч о развоју, Додик је рекао да Република Српска сада има већу просјечну плату него у ФБиХ, као и да није тачно да се овдје не инвестира, наводећи примјер Лакташа гдје Словенија и Њемачка граде двије фабрике, а стране инвестиције су и у Дервенти.

-У Федерацији је већа стопа незапослености него код нас, немамо неких већих изазова, Република Српска је институционално стабилна, нема неисплаћених обавеза - подсјетио је Додик и додао да у Српској нема протеста за плате и пензије.

Додик је рекао да БиХ никада није била држава, а упорно хоће да је прикажу да јесте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана