Додик: Српска ће усвојити закон о НВО, саопштење америчке амбасаде то неће спријечити

Срна
Додик: Српска ће усвојити закон о НВО, саопштење америчке амбасаде то неће спријечити

БИЈЕЉИНА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас америчкој Амбасади у БиХ да ће Република Српска усвојити закон о НВО и да њихово саопштење то неће спријечити.

"Зашто њих то толико боли немам појма, али нека рачунају да ћемо ми то урадити, њихово саопштење свакако неће то да спријечи", рекао је Додик новинарима у Бијељини, коментаришући саопштење Амбасаде САД у БиХ у којем су најављено усвајање закона о НВО назвали недемократским.

Он је нагласио да се очигледно та врста потребе да стално нешто намећу задржава, али да се времена мијењају и да ће та врста безобразлука морати једном да нестане.

"Зар име већег цинизма и лицемјерја или покварености политичке него тврдити како је то закон који они користе и да није препорука да га користе друге владе.

"Намјерно хоћемо да препишемо амерички закон", поручио је Додик и оцијенио да је цинизам, лицемјерје и политичка поквареност тврдња да закон САД не могу користе друге земље.

Додик је рекао да се зна да су многе њихове организације овдје финансирале многе политичке процесе и догађања, зна се и да то никада није било евидентирано, зна се да је потребно да се то уради и Република Српска само жели да то учини.

"Они се баве унутрашњим питањима. Шта њега /америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија/ брига, није он тај који говори у име грађана ни Републике Српске, нити БиХ, он говори у име САД и може да се бави питањима која су за САД директно важна, а не за наше грађане", поручио је предсједник Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана