Додик: Српска ће и даље тражити поштовање права, слова Дејтона и Устава БиХ

Срна
Додик: Српска ће и даље тражити поштовање права, слова Дејтона и Устава БиХ

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да неће бити промјене Устава БиХ и они који су у Сарајеву мислили да ће политику мајоризације подвалити као европски пут - знају да се то неће десити.

-Нема европског пута БиХ без Републике Српске и то је дефинитивно потврђено одлуком Европског савјета - навео је Додик на друштвеним мрежама.

Нагласио је да Република Српска није и неће бити конфликтна страна, али и даље ће тражити да се поштују њена права, слово Дејтона и Устав БиХ.

-Ако то и други хоће и прихватају, можемо ићи даље - напоменуо је Додик.

Додик је подсјетио да је током седмице био на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем и Његовом светошћу патријархом српским Порфиријем, на којем је договорено да 5. и 6. маја буде одржан велики васкршњи сабор Србије и Српске на којем би биле донесене важне одлуке за опстанак српског народа, те о његовом економском напретку, али и очувању заједничке културе.

-Боравио сам и у Требињу, гдје сам разговарао с Његовим преосвештенством епископом захумско-херцеговачким и приморским Димитријем, одржао састанак са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем, начелницима херцеговачких општина и министрима у Влади Српске, те отворио пети Самит енергетике - навео је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана