Додик: Срби желе мир, али не могу бити у БиХ гдје желе да их сатанизују

Срна
Додик: Срби желе мир, али не могу бити у БиХ гдје желе да их сатанизују

САНСКИ МОСТ- Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да српски народ и Српска желе мир и поштовање Дејтонског мировног споразума, али да не могу бити у БиХ у којој желе да их сатанизују.

"Желимо поштовање Дејтона, а не БиХ којом желе да наметну унитарни концепт. Једина гаранција за слободу и сјећање на српска страдања може бити само Република Српска и ништа мање што је написано у Дејтону", поручио је Додик у обраћању на Шушњару, код Санског Моста, поводом 83 године од усташког злочина над 5.500 Срба и 50 Јевреја.

Он је указао да су се неки поново окомили на руководство Републике Српске, желе да уруше његов ауторитет и хоће да га кажњавају због тога што каже да Српска жели да сама одлучује о својој судбини.

"У наредним мјесецим ће бити познато како ће се кретати БиХ. На десетинама мјеста сам чуо да је Република Српска била привремена прича. Ако разграде Српску, то ће водити ка новом егзодусу, а младих више бити неће. Српска мора да се брани и да буде обједињена!", нагласио је Додик.

Он је поновио да је поносан Декларацију са Свесрпског сабора која је усвојена у парламентима Републике Српске и Србије, те истакао да овај документ свједочи о одговорности спрских представника и даје смјернице за очување национланог идентитета.

"Ми нисмо босански Срби, наша држава је Република Српска! Желимо све најбоље Србији и радујемо се њеном развоју. Не можемо бити у БиХ у којој желе да нас сатанизују. Борићемо се да очувамо дејтонски статус и нећемо пристати на причу како је БиХ земља за нас. То видимо у Шушњару, да није било пароха ово не би било ни покошено. Овдје чак нема ни представника локалне власти. То вам је БиХ", нагласио је Додик.

Додик је напоменуо да је у Санском Мосту 1991. године живјело више од 20.000 Срба, а, према посљедњем попису, у овом граду и околни их је мање од 2.000, док је њихов стварни број много мањи.

"Шта је то? Како се то зове? Увијек чемо се враћати овдје да говоримо о страдању", истакао је Додик.

Он је поручио да Срби, упркос свему, морају да славе живот.

"Само наши животи и наше сјећање биће прилика да страдали никада не буду заборављени. Нека живи српски народ, нека живи Република Српска и нека живи Србија! Да славимо нашу слободу и никада не заборавимо да смо добар народ који је доживио бројна страдања", нагласио је Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана