Додик: Срби су народ окупљања, весеља, љубави, саборовања

Срна
Додик: Срби су народ окупљања, весеља, љубави, саборовања

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је манифестација Котлићијада и "Крајишка Гуча" у бањалучком насељу Чесма доказ да су Срби народ окупљања, весеља, љубави, саборовања и нагласио да само онај ко може да буде дио народног интереса, прије свега за слободом, може да буде интегрисан у народ и да народ представља на прави начин.

"Ово је посвећено нашем празнику српског јединства, слободе и националне заставе и драго ми је што се овдје виде српске заставе, Србије, Републике Српске", рекао је новинарима Додик, који је данас заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Жељком Цвијановић присуствовао манифестација Котлићијада и "Крајишка Гуча".


Он је нагласио да је народ показао да жели да се окупља и да буде заједно, а то шаље поруку и политичарима да та саборност српског народа мора бити поштована.

"Само онај ко може да буде дио народног весеља, народне, некад и туге, али прије свега народног интереса за слободом може да буде интегрисан у народ и да народ представља на прави начин", истакао је Додик.

Он је изразио захвалност предсједнику бањалучког Градског одбора СНСД-а Влади Ђајићу, СНСД-у који је ово организовао.

"Ово је доказ да су Срби народ окупљања, весеља, љубави, саборовања. Овдје смо сви окупљени у настојању да проведемо још један дан у нашем зборовању, без намјере да било кога вријеђамо. Прихватамо свакога, путника намјерника да се осјећа овдје добро. Нема ништа овдје љепше него бити уз народ, са народом", рекао је Додик.

Он је истакао да је простор гдје је организована данашња манифестација уређен захваљујући активизму Владе Ђајића.

"Овај простор је уређен чистим активизмом Владе Ђајића и наших људи, ово ћемо претворити у традицију", рекао је Додик.

Ђајић је рекао да је данашња манифестација на највишем нивоу, да се 240 екипа такмичи у прављењу котлића.

"Котлићијада је на највишем нивоу, музика, спој српске Гуче и крајишке пјесме, пресрећан сам што сам дио овога и мислим да ћемо ово претворити у традицију", рекао је Ђајић новинарима и захвалио за присуство предсједнику Републике Српске Милораду Додику и српском члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић.

Он је нагласио да је овај простор био запуштен, непокошен, неуређен три године.

"Очистили смо овај простор који је био запуштен, крећемо да очистимо тако и сав град, од периферије, до центра, па и саме Градске управе. Ми смо ово уредили, и као што смо овдје средили, тако ћемо средити Градску управу, ово они не би знали никад урадити", рекао је Ђајић, један од покровитеља данашње манифестације.

Манифестацији је присуствовао и министар финансија и трезора у Савјету министара Срђан Амиџић.

Званичници су се прије изјава медијима придружили естрадним музичарима на бини у пјевању патриотских пјесама, а Додик и Ђајић поздравили су окупљене и поручили да ће и убудуће бити сличних скупова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана